Se apropie Carnavalul de la Veneția

Am vizitat de trei ori Veneția, în decembrie 1999, aprilie 2008 și martie 2011. Primul sfat pe care pot să îl dau este: nu te duce acolo iarna, pentru că e păcat! E frig, întunecat, iar canalele destul de învolburate. Vara e foarte aglomerat, așa că ideal e primăvara sau toamna. Dar asta e doar o părere personală și, dacă îți place carnavalul, cred că merită să vizitezi Veneția în această perioadă, în ciuda aglomerației, frigului și a prețurilor mari.

Anul acesta Carnavalul de la Veneția va avea loc între 11 și 21 februarie. Obiceiul este ca festivitățile să se desfășoare cu 40 de zile înainte de Paște, ca un fel de ultim „desfrâu” înaintea perioadei de reculegere premergătoare sărbătorii pascale. De altel, mai multe țări din Europa au acest obicei, al carnavalului, dar niciunul nu este atât de popular precum Carnavalul de la Veneția.

Am văzut, deja, destul de multe oferte ale agențiilor pentru Veneția, așa că am să vă spun ce merită vizitat în acest oraș special, misterios, fermecător, extrem de romantic, unic.

Despre Piazza și Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Canal Grande sau Podul Rialto ai să citești în orice ghid și, pe bună dreptate, sunt cele mai importante puncte de interes turistic.

Dar ceea ce e cu adevărat impresionant este drumul până aici, de la gara St. Lucia, pe străduțele pietruite, înguste, podețe care traversează canale înguste și piațete ascunse. Mărginite de magazine de suveniruri, cafenele, preparate tradiționale (brânzeturi, paste, salamuri), pizzerii, magazine de bijuterii scumpe sau îmbrăcăminte de lux. Fii mereu cu ochii la clădirile venețiene, care cine știe ce povești de amor ascund, dar și la punțile care traversează canale pe care se plimbă îndrăgostiți în gondolele negre. Acesta e adevăratul farmec al Veneției. Poți sta zeci de minute în micile piețe mărginite de firișoare de apă, între zidurile umede, să privești, pur și simplu, turiștii zgomotoși și localnicii blazați. Nu o să-i confunzi niciodată.

De aceea, e cu atât mai suprinzător momentul în care ajungi în Piazza San Marco, întinsă, aglomerată, zgomotoasă, vegheată, la un capăt, de bazilica romano-catolică în stil bizantin. Imediat ajungi la Palatul Dogilor și Podul Rialto, peste Canal Grande.

Merită vizitată și Basilca di Santa Maria della Salute, o impunătoare biserică romano-catolică, așezată într-un loc cu o priveliște extraordinară.

Travel tips

  • Transportul în Veneția se face cu ajutorul vaporașelor (vaporetto), care au stații dese și circulă frecvent. Există, desigur, și variante mai costisitoare – taxiul pe apă sau gondola.
  • Veneția nu e un loc bun pentru shopping, magazinele sunt foarte scumpe, dar dacă îți plac în mod special măștile, costumele de carnaval sau sticla de Murano ai de unde alege. Merită să intri și în magazinele cu dulciuri tradiționale, măcar sa îți clătești ochii…
  • Cu cât te apropii de Piazza San Marco, cu atât vei găsi pizzerii și restaurante mai scumpe. Dacă vrei să mănânci la prețuri decente, caută un loc la distanță de principala atracție venețiană.
  • Dacă ai timp, ia vaporașul către insula Murano, pentru a vedea ateliere ale sticlarilor, e o experiență inedită.
  • Ca preț, am găsit o ofertă accesibilă la Interra, (de la 299 lei, 7 zile, cu autocarul) sau prin Family Travel, cu avionul, de la 329 de euro, între 18-21 februarie 2012.
Anunțuri
Categorii: Europa, Uncategorized | Etichete: , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: